ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σε λειτουργία πρόγραμμα διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης στο Ην. Βασίλειο

28 Μαΐου 2020, 07:56

images

Την έναρξη λειτουργίας από σήμερα ενός προγράμματος μαζικών διαγνωστικών εξετάσεων και ιχνηλάτησης επαφών των επιβεβαιωμένων φορέων του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μία ομάδα 25.000 «ιχνηλατών», με την οδηγία να είναι ότι πρέπει να απομονώνονται τόσο οι φορείς όσο και εκείνοι που θα ειδοποιηθούν από τους αρμόδιους ότι ήρθαν σε επαφή με φορέα.

Ο κ. Χάνκοκ είπε ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας 161.000 διαγνωστικών τεστ την ημέρα, με αποτέλεσμα πλέον οποιοδήποτε μέλος του πληθυσμού, ακόμα και κάτω των πέντε ετών, να μπορεί να εξετάζεται εφόσον εκδηλώσει συμπτώματα.

Η δυνατότητα αυτή σε συνδυασμό με το νέο πρόγραμμα «εξέτασης και ιχνηλάτησης», πρόσθεσε ο υπουργός, θα επιτρέψει την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την αντικατάσταση ενός «εθνικού lockdown» από κατά τόπους στοχευμένες καραντίνες εφόσον προκύπτουν εστίες έξαρσης του ιού.

Την ιχνηλάτηση επαφών θα συνδράμει εν καιρώ και μια νέα εφαρμογή του εθνικού συστήματος υγείας NHS για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Σχετικά Άρθρα