ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προχωρούν οι διαδικασίες για Ιατρική και Νοσηλευτική σχολή στην Πάφο

10 Ιουνίου 2023, 16:11

images

Σε επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία Ιατρικής Σχολής και Νοσηλευτικής Σχολής υπό το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, προχωρεί ο Δήμος Πάφου.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, αναγνωρίζοντας την επιτυχημένη και μακρά εμπειρία του AUB στη λειτουργία Ιατρικής και Νοσηλευτικής Σχολής για περισσότερα από 100 χρόνια και γνωρίζοντας τη βούληση του Προέδρου του Fadlo Khuri για τη δημιουργία Ιατρικής και Νοσηλευτικής Σχολής υπό το AUB και στην Πάφο, άρχισαν ως Δήμος Πάφου εδώ και 20 περίπου μήνες την κοινή τους προσπάθεια για την υλοποίηση και αυτού του τεράστιου εγχειρήματος.

Η απόφαση της Κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο του 2022 για τη διάθεση στον Δήμο κρατικής γης παρά το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, σχετίζεται με την εν λόγω προσπάθεια.

«Πιστεύω ότι τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, είναι εφικτό όπως εντός του 2023 όλα τεθούν σε τροχιά υλοποίησης», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα του Δήμου Πάφου να επισπεύσει τις διαδικασίες, έτσι ώστε σε 15 μήνες να γίνει εκ νέου στην Πάφου κατάθεση του θεμελίου λίθου των εγκαταστάσεων της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Σχολής.

Όμως αυτό προϋποθέτει, συνέχισε ότι «και το Κράτος μας θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την απαραίτητη επέκταση, ανακαίνιση και αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, προκειμένου να μετατραπεί σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο».

Τέλος, ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «μπορούμε να επιτύχουμε και αυτόν το μεγάλο στόχο».

Σχετικά Άρθρα