ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΙΣ: Συμπαράσταση στους γιατρούς του δημοσίου

06 Ιουλίου 2022, 09:54

images

Τη συμπαράσταση στους γιατρούς του δημοσίου εκφράζει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα των λόγων που οδηγήθηκαν στη χθεσινή στάση εργασίας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του ο ΠΙΣ αναφέρει ότι τα ζητήματα της υποστελέχωσης και της ασφάλειας της λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών είναι διαχρονικά και τέτοια που αναμφίβολα επηρεάζουν τόσο την ομαλή άσκηση των καθηκόντων των ιατρών, όσο και την εξυπηρέτηση των ασθενών και την προσβασιμότητα τους σε ποιοτικές και έγκαιρες υπηρεσίες υγείας.

«Το δικαίωμα στην απεργία πρέπει να γίνεται σεβαστό και σε καμία περίπτωση η άσκηση του δικαιώματος αυτού ούτε στρέφεται εναντίον των πολιτών και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδίδεται σε δήθεν υπονόμευση του ΟΚΥπΥ», υπογραμμίζεται.

Όσο αφορά της εκφρασθείσα θέση του ΟΚΥπΥ ότι «όλα τα ΤΑΕΠ και δομές των Νοσηλευτηρίων του Οργανισμού είναι στελεχωμένα με ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, χωρίς να υπάρχουν κενά», ο ΠΙΣ αναφέρει ότι είναι ατυχής και δημιουργεί μια λανθασμένη εντύπωση που ωραιοποιεί την κατάσταση, καθώς αυτό προβληματίζει για το πώς είναι δυνατόν να επιλυθούν προβλήματα εάν αυτά δεν αναγνωρίζονται.

Ο ΠΙΣ σημειώνει ακόμη ότι «οφείλουμε όλοι μέσα από το ρόλο μας, να συμβάλουμε εποικοδομητικά έτσι ώστε τα διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν την αναδιοργάνωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, συμπεριλαμβανομένων και των ΤΑΕΠ αλλά και ευρύτερα τον τομέα της υγείας στον τόπο μας, να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό», καθώς επανειλημμένως έχει τονίσει αυτή την ανάγκη αλλά δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επίσης, ο ΠΙΣ χαιρετίζει την ενέργεια του Υπουργού Υγείας να παρέμβει ώστε το ζήτημα να αντιμετωπιστεί με τρόπο που τα όποια διοικητικά προβλήματα να μην θυματοποιούν ούτε τους γιατρούς ούτε τους ασθενείς.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα