ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΑΣΥΝΜ: Η πανδημία αναγκάζει νοσηλευτές και μαίες να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες

21 Οκτωβρίου 2020, 07:52

images

Η πανδημία ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού SARS-CoV-2, αναγκάζει τους νοσηλευτές και τις μαίες να εργαστούν κάτω από μεγάλη σωματική και ψυχολογική πίεση, ειδικά σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η έλλειψη κατάλληλου ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού προσθέτει φόβο στα εξουθενωτικά συναισθήματα, που αντιμετωπίζουν, είπε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ) Ιωάννης Λεοντίου.

Σε χαιρετισμό του στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του Αναμνηστικού Γραμματοσήμου “Παγκόσμιο Έτος Νοσηλευτή και Μαίας και 200 χρόνια από τη γέννηση της Φλόρενς Νάïτινγκεïλ”, ο κ. Λεοντίου ανέφερε πως με αυτή την εκδήλωση ο ΠΑΣΥΝΜ φιλοδοξεί να αναδείξει τη σημασία που δίνουμε στο υπέρτατο αγαθό της υγείας του ανθρώπου, στη φροντίδα και ευημερία του ατόμου, της οικογένειας και της κοινωνίας ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως η πανδημία COVID-19.

Η κληρονομιά του 2020, είπε, θα πρέπει να είναι ένα ισχυρότερο νοσηλευτικό δυναμικό, με καλύτερη πρόσβαση σε εξοπλισμό, αμοιβές και συνθήκες εργασίας, που να αντικατοπτρίζουν την εκτίμηση ότι οι νοσηλευτές και οι μαίες συνδράμουν τα μέγιστα στην περίθαλψη και στη φροντίδα.

Σχετικά Άρθρα