ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θετικός στον κορωνοϊό φοιτητής Πανεπιστημίου Κύπρου

22 September 2020, 10:03

images

Tο Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε χθες σχετικά με τον εντοπισμό θετικού περιστατικού της νόσου COVID-19 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου, πρόκειται για φοιτητή, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και ασυμπτωματικός. Ο φοιτητής διαγνώστηκε ως θετικός, στο πλαίσιο του προγράμματος τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για μέλη πανεπιστημίων της Κύπρου ηλικίας 18 – 40 ετών.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης ο οργανισμός έθεσε σε λειτουργία τα σχέδια δράσης του. Οι χώροι στους οποίους παρακολούθησε μαθήματα το θετικό περιστατικό (τρεις στο σύνολο) απομονώθηκαν άμεσα, ξεκίνησε η διαδικασία απολύμανσής τους και θα παραδοθούν για χρήση αύριο Τετάρτη το πρωί.

Όσα μαθήματα διεξάγονταν σε συγκεκριμένες αίθουσες θα πραγματοποιηθούν μέχρι και την απολύμανσή τους εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και για την αλλαγή αυτή έχουν ενημερωθεί τόσο οι διδάσκουσες/οντες, όσο και οι φοιτητές/ριες.

Όσοι από τους διδάσκοντες/ουσες, φοιτήτριες/ες παρακολούθησαν κοινά μαθήματα με το φοιτητή που βρέθηκε θετικός στη νόσο θα ειδοποιηθούν από τον Τομέα Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος και το Κέντρο Υγείας του ΠΚ και θα εξεταστούν προληπτικά και δωρεάν, στο πλαίσιο των διαγνωστικών ελέγχων που ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την κοινότητα.

Επιπλέον ο Τομέας Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου που σχετίζεται με την ιχνηλάτηση των επαφών του θετικού περιστατικού.

«Ο εντοπισμός θετικού περιστατικού ήταν ένα σενάριο για το οποίο το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν προετοιμασμένο και γι΄ αυτό από την αρχή ο οργανισμός εστίασε στην πρόληψη και προστασία της κοινότητας με τα καλύτερα εργαλεία που η διεθνής κοινότητα γνωρίζει μέχρι σήμερα: Φυσική και κοινωνική αποστασιοποίηση, καθαριότητα και υγιεινή, χρήση μάσκας, μειωμένος αριθμός συμμετεχόντων σε ακροατήρια όπου απαιτείται και υβριδική διδασκαλία», αναφέρεται.

Σχετικά Άρθρα