ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέα περιστατικά κορωνοϊού βάζουν ξανά σε περιορισμό εκατομμύρια κόσμο στην Κίνα

06 Ιουλίου 2022, 10:30

images

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι ήταν υπό  lockdown στην Κίνα την Τετάρτη, καθώς οι επιχειρήσεις σε μια μεγάλη  τουριστική πόλη αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες τους και οι νέες  αλυσίδες μετάδοσης πυροδότησαν φόβους για επιστροφή στους γενικούς  περιορισμούς.

Οι υγειονομικές αρχές  ανέφεραν πάνω από 300 μολύνσεις την Τετάρτη, με αλυσίδες μετάδοσης που  βρέθηκαν στην ιστορική βόρεια πόλη Xi'an -- το σπίτι του στρατού από  τερακότα-- καθώς και στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Σαγκάη.

Όπως  μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα νέα κρούσματα και η  επίσημη ανταπόκριση σε αυτά έχουν εντείνει τους φόβους ότι η Κίνα μπορεί  να επιστρέψει στους αυστηρούς περιορισμούς που παρατηρήθηκαν νωρίτερα  φέτος, όταν η σκληροπυρηνική πολιτική του Πεκίνου για μηδενικά κρούσματα  οδήγησε δεκάδες εκατομμύρια να κλειδώνονται για εβδομάδες.

Στη  Σαγκάη, ορισμένοι κάτοικοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι  έλαβαν κρατικά συσσίτια -- κάτι που θυμίζει τον μακρύ περιορισμό  διάρκειας ενός μήνα την άνοιξη.

Οι  αξιωματούχοι ξεκίνησαν έναν νέο γύρο μαζικών τεστ σε περισσότερες από  τις μισές συνοικίες της πόλης μετά την άνοδο των κρουσμάτων από το  Σαββατοκύριακο, κλείνοντας όλα τα καραόκε μπαρ την Τετάρτη, αφού  ορισμένες μολύνσεις συνδέθηκαν με έξι τέτοιους χώρους.

Και  η Xi'an -- μια ιστορική πόλη 13 εκατομμυρίων κατοίκων που υπέμεινε ένα  μήνα lockdown στα τέλη του περασμένου έτους -- τέθηκε ξανά υπό  «προσωρινά μέτρα ελέγχου» αφού εντοπίστηκαν 29 μολύνσεις, κυρίως μεταξύ  εργαζομένων στην ανακύκλωση απορριμμάτων, από το Σάββατο.

Οι  δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των παμπ, των ίντερνετ  καφέ και των καραόκε μπαρ θα κλείσουν τις πόρτες τους από τα μεσάνυχτα  της Τετάρτης, ανέφερε η κυβέρνηση της πόλης σε ανακοίνωση.

Τα  κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες με κατοίκους της Xi'an να  κάνουν ουρές για τεστ τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ τόνισαν ότι η πόλη  δεν ήταν σε lockdown.

Οι αξιωματούχοι  κατηγόρησαν την άνοδο των κρουσμάτων στην πόλη στη BA.5.2 της παραλλαγής  Όμικρον, η οποία είναι πιο μεταδοτική και στην υποχώρηση της  ανοσοποιητικής προστασίας.

«Οι θετικές  λοιμώξεις είναι όλες BA.5.2 της παραλλαγής Όμικρον και οι εργασίες  επιδημιολογικής ανίχνευσης είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε ο  αξιωματούχος υγείας της Xi'an, Ma Chaofeng, σε μια ενημέρωση.

Τα  νέα κρούσματα αποτελούν μια νέα πρόκληση για τον Πρόεδρο Xi Jinping, ο  οποίος την περασμένη εβδομάδα επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για μηδενικό  Covid παρά το αυξανόμενο οικονομικό κόστος.

Η  ιαπωνική τράπεζα Nomura υπολόγισε ότι τουλάχιστον 114,8 εκατομμύρια  άνθρωποι βρίσκονται υπό πλήρη ή μερικό lockdown σε όλη τη χώρα από τη  Δευτέρα, ένα απότομο άλμα από 66,7 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα.

Περισσότερες  από 1.000 μολύνσεις έχουν αναφερθεί από την περασμένη εβδομάδα στην  κεντρική επαρχία Anhui, με δεκάδες να μεταδίδονται στην επαρχία Jiangsu  που βρίσκεται στη γειτονική Σαγκάη, απειλώντας τον πυρήνα του Δέλτα του  Γιανγκτσέ.

Σχετικά Άρθρα