ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέα εκτόξευση στα κρούσματα Covid–19 στο ΗΒ

18 Ιουνίου 2021, 06:52

images

Συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν την αυξημένη διασπορά της πιο μεταδοτικής ινδικής μετάλλαξης Δέλτα τα επίσημα στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού.

Για πρώτη φορά από τα τέλη Φεβρουαρίου καταγράφεται πενταψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε ένα 24ωρο. Τα 11.007 επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι τα περισσότερα από τις 19 Φεβρουαρίου, όταν η χώρα τελούσε υπό αυστηρό lockdown.

Πρόκειται για αύξηση σχεδόν 4.000 κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη Πέμπτη και περίπου 2.000 σε σχέση με την Τετάρτη.

Σε κυλιόμενη επταήμερη βάση τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 33,7%.

Στους 19 ανέρχονται οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν μέσα στο 24ωρο. Την Τετάρτη ήταν εννέα και την προηγούμενη Πέμπτη επτά.

Στο επταήμερο η αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό είναι της τάξης του 41,8%. Συνολικά τη ζωή τους εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση έχουν χάσει 127.945 φορείς του κορωνοϊού.

Σημαντική αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των νοσηλευόμενων, με 222 εισαγωγές την Κυριακή, την οποία αφορούν τα πιο πρόσφατα στοιχεία. Ήταν οι περισσότερες εισαγωγές σε μία ημέρα από τις αρχές Απριλίου.

Συνολικά νοσηλεύονται 1.227 ασθενείς Covid, oι περισσότεροι από τις 5 Μαΐου.

Πάντως το ποσοστό των ενηλίκων πολιτών που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ξεπέρασε το 80% την Τετάρτη, με 42,2 εκ. άτομα. Τη δεύτερη δόση έχουν κάνει σχεδόν 30,7 εκ. πολίτες, το 58,2% των ενηλίκων.

Από την Παρασκευή τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους θα έχουν πλέον όλοι οι ενήλικες, ο καθένας από 18 ετών και πάνω, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ο στόχος της βρετανικής Κυβέρνησης είναι να έχει προσφερθεί η πρώτη δόση του εμβολίου σε όλους τους ενηλίκους κατοίκους της χώρας έως τις 19 Ιουλίου.

Σχετικά Άρθρα