ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μητσοτάκης: Οι εταιρείες παραγωγής εμβολίων να τηρήσουν τη συμφωνία με ΕΕ

28 Ιανουαρίου 2021, 14:48

images

Αναφορά στις εξελίξεις με την παραγωγή εμβολίων έκανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στην τοποθέτησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

«Χαίρομαι διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισάκουσε τις παροτρύνσεις πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και διαπραγματεύεται πια πιο σκληρά, πιο αποφασιστικά, πιο αυστηρά, με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής εμβολίων», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Υπουργούς.

«Οι εταιρείες αυτές πρέπει να καταλάβουν ότι στον βαθμό που έχει χρησιμοποιηθεί ευρωπαϊκό χρήμα για την έρευνα παραγωγής αυτών των εμβολίων πρέπει να τιμήσουν τα συμβόλαια τα οποία έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι «πολύ μεγάλη δύναμη για να μην μπορεί να ασκεί την απαραίτητη επιρροή ή και πίεση στις μεγάλες εταιρείες για να είναι συνεπείς με το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων στο οποίο είχαν δεσμευτεί».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η διαχείριση της ελληνικής Κυβέρνησης θα είναι συνεχώς δυναμική. «Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», τόνισε.

«Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα