ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Mην χαλαρώσετε, προτρέπουν τους πολίτες οι γαλλικές αρχές

21 Μαΐου 2021, 06:48

images

Mην χαλαρώσετε, προτρέπουν τους πολίτες οι γαλλικές αρχές μετά την σταδιακή άρση των περιορισμών κατά του COVID.
Στην Αυστρία οι αρχές μελετούν την άρση χρήσης μάσκας.

Γάλλοι αξιωματούχοι προέτρεψαν τους πολίτες να μην χαλαρώνουν την προσοχή τους έναντι της Covid-19, αφότου ορισμένοι ανταποκρίθηκαν στη χαλάρωση των περιορισμών, οργανώνοντας πάρτι στους δρόμους, αργά τη νύχτα.

Από την Τετάρτη, τα καφέ και τα εστιατόρια επιτρέπεται να εξυπηρετούν πελάτες στους εξωτερικούς χώρους και η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 21.00 το βράδυ. Στην πόλη Ρεν, σε απόσταση 350 χιλιομέτρων δυτικά του Παρισιού, ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων χόρευε γύρω από μια φωτιά, σε κεντρική πλατεία, μετά τις 21.00 την Τετάρτη το βράδυ και την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αστυνομικοί με ειδικό εξοπλισμό καταστολής κινήθηκαν για να διαλύσουν το πλήθος, σύμφωνα με τη γαλλική δημόσια τηλεόραση. Σε έναν δρόμο στο Παρίσι, γεμάτο με καφετέριες, πολυπληθείς ομάδες ανθρώπων παρέμειναν καθισμένοι στα τραπεζάκια, σιγοπίνοντας το ποτό τους, μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, απτόητοι παρά τις αστυνομικές περιπολίες.

Στην πόλη Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία, πλήθη νέων ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων χωρίς μάσκες, έπιναν και χόρευαν στην κεντρική πλατεία, έως τουλάχιστον τις 11 το βράδυ την Τετάρτη, όπως μετέδωσε το γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Αντιδρώντας σε αυτές τις σκηνές, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ προέτρεψε τους πολίτες να επιδεικνύουν συλλογική πειθαρχία και να σέβονται τους κανόνες που παραμένουν σε ισχύ.

Στο ενδεχόμενο λήψης απόφασης για την κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας, στο πλαίσιο περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, μετά από συνάντησή του με εμπειρογνώμονες σε θέματα εμβολιασμού.

Aπόφαση πιθανόν να ληφθεί κατά την συνάντηση και τις διαβουλεύσεις που θα έχει η κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων την ερχόμενη Παρασκευή, 28 Μαΐου, με ειδικούς και με τους κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων.

O καγκελάριος γνωστοποίησε ότι σύντομα θα ενεργοποιηθούν σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια τα ραντεβού εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες, και ότι οι επόμενοι πρόσθετοι εμβολιασμοί για διατήρηση της ανοσοποίησης θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν αρθεί, έπειτα από σχεδόν έξι και πλέον μήνες, μία σειρά διατάξεις, και από την Τετάρτη, άνοιξαν και επαναλειτουργούν ήδη σε όλη την Αυστρία οι τομείς της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, ενώ από την Δευτέρα, 17 Μαΐου, έχουν επιστρέψει στα μαθήματά τους με φυσική παρουσία οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.

Στη χώρα συνεχίζεται η εδώ και ημέρες σημαντική υποχώρηση του αριθμού των νέων μολύνσεων, των νοσηλειών σε νοσοκομείο και των νοσηλευόμενων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σχετικά Άρθρα