ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ικανοποίηση ΟΣΑΚ για επέκταση των υπηρεσιών του ΓεΣΥ

02 Δεκεμβρίου 2020, 14:49

images

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) εκφράζει δημόσια την ικανοποίηση της για την επέκταση των υπηρεσιών του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) και διαβεβαιώνει ότι θα συνεργαστεί για τη βελτίωση του συστήματος και κατ’ επέκταση της πρόσβασης των ασθενών σε ποιοτικές και επαρκείς υπηρεσίες υγείας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΟΣΑΚ αναφέρει πως λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη δεδομένων σχετικά με τις ανάγκες των ασθενών για συμπληρωματικές θεραπείες είναι αναμενόμενο ότι θα παρουσιαστούν προβλήματα, παραλείψεις και αδυναμίες τα οποία με καλή πίστη και διάλογο αναμένεται να ξεπεραστούν.

Ως εκ τούτου, σημειώνει θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη πίστωση χρόνου μέχρι το σύστημα να βελτιστοποιηθεί και να προσφέρει προς τον κάθε πολίτη ποιοτικές και επαρκείς υπηρεσίες υγείας.

Μεταξύ άλλων, εκφράζει την πεποίθηση ότι θα πρέπει να διατεθεί ένας σωστός προϋπολογισμός, ώστε να καλύπτονται σε πρώτο στάδιο οι βασικές ανάγκες χρόνιων πασχόντων και η περαιτέρω μελέτη και βελτίωση της πρόσβασης και προσφορά υπηρεσιών προς τους χρόνιους ασθενείς.

Ταυτόχρονα, αναφέρει πως οι υπηρεσίες οι οποίες θα προσφέρονται από τους ΑΕΥ (Άλλοι Επαγγελματίες Υγείας ) θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από εξειδίκευση και σωστή αμοιβή τους για σκοπούς διασφάλισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, για να σημειώσει ότι εξίσου σημαντικός είναι ο καθορισμός ποιοτικών δεικτών και εφαρμογή πρωτοκόλλων σε σχέση με τις παραπομπές προς τους ΑΕΥ, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές καταχρήσεις, οι οποίες ίσως στερήσουν από τους χρόνιους ασθενείς υπηρεσίες, τις οποίες έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σχετικά Άρθρα