ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ικανοποιημένοι οι Κύπριοι με την ποιότητα ζωής τους

01 September 2021, 06:00

images

Η Κύπρος κατατάσσεται ψηλά ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας  (Eurostat).

Η στέγαση, η απασχόληση, η υγεία, η ασφάλεια, καθώς και οι κοινωνικές σχέσεις, είναι οι δείκτες οι οποίοι καθορίζουν το επίπεδο της ποιότητας ζωής.

Σε γενική εικόνα το 70.1% των Κυπρίων δηλώνει ικανοποιημένο για τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής του.

Υγεία

Όσον αφορά τον τομέα της υγείας, 77,8% των Κυπρίων δηλώνουν ότι νιώθουν υγιείς και το προσδόκιμο ζωής τους φτάνει τα 82.3 έτη.

Εργασία

Όσον αφορά την εργασία, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων ωρών εργασίας στην Κύπρο είναι οι 39 ώρες. Οι 6.7 στους 10 των Κυπρίων δηλώνουν ικανοποιημένοι με αυτή τη διαχείριση του χρόνου εργασίας.

Οικονομικά

Στον τομέα των οικονομικών 6,1 στους 10 Κύπριους δηλώνουν ικανοποιημένοι με τα έσοδα που λαμβάνουν.

Μορφωτικό Επίπεδο

Το 44.9% ηλικιών 25-64 ετών στην Κύπρο, δηλώνει ότι είχε την ευκαιρία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ποσοστό πάνω από τον ΜΟ της ΕΕ γενικά που φτάνει το 32.8%.

Στέγαση

Οι 7.7/10 Κύπριους δηλώνουν ικανοποιημένοι για τις συνθήκες στέγασης στις οποίες διαμένουν. Ο υπερπληθυσμός σε σπίτια φτάνει μόλις το 2.2%.

Κοινωνική ζωή

Η Κύπρος κατατάσσεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά την ικανοποίηση των Κυπρίων για τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Μάλιστα, το 93.7% δηλώνουν ότι έχουν ανθρώπους στους οποίους μπορούν να στηριχτούν όταν το έχουν ανάγκη.

Της Χριστίνας Χριστοφόρου

 

Σχετικά Άρθρα