ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η πιο μεταδοτική βρετανική παραλλαγή του κορωνοϊού οδηγεί πιο συχνά σε νοσηλεία

25 Φεβρουαρίου 2021, 06:40

images

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Δανία διαπιστώνει ότι όσοι προσβλήθηκαν με την πιο μεταδοτική, βρετανική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού, διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να χρειαστούν νοσηλεία, ανακοίνωσε χθες το Serum Institute της Δανίας.

Από τους 2.155 ανθρώπους που μολύνθηκαν με την παραλλαγή Β117 του νέου κορωνοϊού, οι 128 χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ένα ποσοστό κατά 64% υψηλότερο σε σύγκριση με ασθενείς που είχαν προσβληθεί από άλλες παραλλαγές.

Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνει μια παρόμοια μελέτη που έγινε στη Βρετανία στις αρχές του μήνα. Την περασμένη εβδομάδα η παραλλαγή Β117 έγινε η κυρίαρχη στη Δανία, αφού τα δύο τρίτα όλων των νέων μολύνσεων οφείλονται σ` αυτήν. Στις αρχές του έτους το ποσοστό ήταν μόνο 5%.

Γερμανία

Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία, αντίθετη με το ενδεχόμενο παραχώρησης προνομίων στους εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού, "όσο ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι τόσο μικρότερος από τον αριθμό εκείνων που περιμένουν να εμβολιαστούν", εμφανίστηκε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το κράτος δεν μπορεί να αναμιχθεί στις ιδιωτικές συναλλαγές, αλλά και το γεγονός ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν οι εμβολιασμένοι παραμένουν μολυσματικοί.

Σε συνέντευξή της στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, η κυρία Μέρκελ επισήμανε πάντως ότι η διαχείριση του ζητήματος μπορεί να αλλάξει στο μέλλον: "Όταν θα έχουμε προσφέρει τη δυνατότητα εμβολιασμού σε αρκετούς και κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν καν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να σκεφτούμε να δώσουμε σε εμβολιασμένους πρόσβαση σε κάποιους τομείς. Αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί", δήλωσε.

Σλοβακία

Παράλληλα, μια ομάδα πέντε Ρουμάνων γιατρών και εννέα νοσηλευτών έφτασε χθες στη Σλοβακία για να βοηθήσει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας αυτής όπου το ποσοστό θανάτων από Covid-19, αναλογικά με τον πληθυσμό της, είναι πλέον το υψηλότερο παγκοσμίως. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πέτερ Λαζάροφ επιβεβαίωσε ότι η ομάδα των Ρουμάνων υγειονομικών έφτασε στη χώρα. Η Σλοβακία είχε ζητήσει βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας που προβλέπει τη συνεργασία των χωρών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα εργαστούν για τρεις εβδομάδες σε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19. "Ορισμένοι από αυτούς τους Ρουμάνους επαγγελματίες υγείας θα βοηθήσουν στη μονάδα Covid-19 του Εθνικού Ινστιτούτου Καρδιαγγειακών Παθήσεων στην Μπρατισλάβα. Καθώς υπάρχει έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη και αναγκαία", είπε η εκπρόσωπος του ιδρύματος αυτού, Σόνα Βαλασίκοβα.

Σχετικά Άρθρα