ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γυρίζουν πλάτη στους εμβολιασμούς οι Κύπριοι

21 Μαρτίου 2023, 06:00

images

Χαμηλή είναι η προσέλευση του κοινού στα εμβολιαστικά κέντρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφέρει ο αναπληρωτής διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης, ενώ γύρω στο Πάσχα αναμένεται καινούργιος προγραμματισμός για την προσέλευση του κόσμου.

Μιλώντας στο YgeiaWatch, ο κ. Ταμπούρης ανέφερε ότι γενικά για όλα τα εμβόλια είναι χαμηλός ο αριθμός προσέλευσης.

Όπως είπε, «ήδη εμείς προσπαθούμε να κάνουμε καινούργιο προγραμματισμό όσον αφορά τις ημέρες εμβολιασμού, γιατί δεν μπορούν να είναι στα εμβολιαστικά κέντρα και να μην υπάρχει αριθμός προσέλευσης», προσθέτοντας ότι «ο κόσμος που ενδιαφέρεται να κάνει την τέταρτη δόση μειώθηκε».

«Πιστεύω κοντά στο Πάσχα θα πρέπει να κάνουμε κάποια αλλαγή», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν πλέον οι εμβολιασμοί διενεργούνται μέσω ραντεβού, ο κ. Ταμπούρης διευκρίνισε ότι όλοι οι εμβολιασμοί διενεργούνται στα walk-in κέντρα χωρίς ραντεβού, ωστόσο, για το νέο εμβόλιο ενισχυτικής δόσης VidPrevtyn Beta, της Sanofi Pasteur σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών διενεργείται με ραντεβού εφόσον το συστήνει ο γιατρός τους.

Αναφορικά με το νέο εμβόλιο ενισχυτικής δόσης VidPrevtyn Beta, της Sanofi Pasteur, σχολίασε ότι δεν υπήρξε μεγάλος αριθμός ενδιαφέροντος, αφού αφορά συγκεκριμένα άτομα με ειδικά θέματα υγείας που για να μπορούν να κάνουν αυτό το εμβόλιο πρέπει να υπάρξει σύσταση από τον προσωπικό τους γιατρό.

Κληθείς να σχολιάσει σε ποιο εμβόλιο έχει περισσότερη προτίμηση ο κόσμος, ο κ. Ταμπούρης δήλωσε ότι «ο μεγαλύτερος αριθμός των ατόμων που ήρθαν για όλες τις δόσεις είναι περισσότερο για το εμβόλιο της Pfizer, και για μεγάλους και για παιδιά», προσθέτοντας ότι στην αρχή της πανδημίας υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα