ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γερμανία: H 1η χώρα της ΕΕ που θα χρησιμοποιήσει μονοκλωνικά αντισώματα κατά του κορωνοϊού

25 Ιανουαρίου 2021, 06:36

images

Η Γερμανία αγόρασε ένα φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων, με την κυβέρνηση να πληρώνει το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρω.

Με την κίνηση αυτή, η Γερμανία θα γίνει η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα χρησιμοποιήσει την θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση έχει αγοράσει 200.000 δόσεις έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε στην κυριακάτικη έκδοση της ε/φ «Bild» ο Γερμανός Υπουργός Υγεία, Γενς Σπαν.

Αυτό σημαίνει ότι η κάθε δόση έχει κόστος περίπου 2 χιλιάδες ευρώ.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα μεταφερθούν σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γενς Σπαν δεν αποκάλυψε την παρασκευάστρια εταιρεία που θα προμηθεύσει το φάρμακο, όμως επιβεβαίωσε ότι είναι το ίδιο φάρμακο που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Οκτώβριο.

«Τα μονοκλωνικά αντισώματα λειτουργούν σαν ένα παθητικό εμβόλιο. Η χορήγηση αυτών των αντισωμάτων στα πρώτα στάδια της νόσου μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μην παρουσιάσουν σημαντική επιδείνωση», ανέφερε ο Γενς Σπαν.

Ο Τραμπ έλαβε θεραπεία με το κοκτέιλ αντισωμάτων REGN-COV2 από την αμερικανική εταιρεία «Regeneron» στις αρχές Οκτωβρίου.

Το δραστικό συστατικό του REGN-COV2 αποτελεί συνδυασμό δύο ειδικά αναπτυγμένων αντισωμάτων που συνδέονται με τη λεγόμενη ακίδα πρωτεΐνης του κορωνοϊού και μπορούν έτσι να παραμορφώσουν τη δομή του. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός του ιού.

Σχετικά Άρθρα