ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φον Ντερ Λάιεν: Εμβολιασμός σημαίνει ελευθερία από το φόβο

05 Ιουνίου 2020, 08:37

images

"Ο εμβολιασμός σημαίνει ελευθερία από το φόβο" και " ο κορωνοϊός μας υπενθύμισε αυτήν την παλιά αλήθεια", υπενθύμισε σήμερα η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, απευθυνόμενη σε διάσκεψη δωρητών για το δίκτυο GAVI, τη συμμαχία για τον εμβολιασμό, την οποία φιλοξενεί (με ψηφιακά μέσα) σήμερα το ΗΒ.

Όπως δήλωσε η Πρόεδορς "πριν από είκοσι χρόνια, κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε τα εμβόλια να γίνουν καθολικό δικαίωμα, για όλη την ανθρωπότητα. Έτσι γεννήθηκε ο GAVI. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο πλευρό του GAVI από την αρχή αυτής της περιπέτειας."

"Το 2000, 10 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως πέθαναν πριν από τα 5α γενέθλιά τους. Αυτός ο αριθμός μειώθηκε στο μισό. Ο GAVI έφερε εμβόλια σωτηρίας σε εκατομμύρια οικογένειες που δεν μπορούσαν να τα αντέξουν οικονομικά. Έχετε κάνει τον εμβολιασμό προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο" σημείωσε.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι περήφανη που συμμετέχει σε αυτήν την ιστορία", δήλωσε και υπενθύμισε ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση βοήθησε να συγκεντρωθούν σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τον GAVI.

"Ο κοινός μας στόχος, με τον GAVI και πολλούς άλλους συνεργάτες, είναι να επιταχύνουμε την παράδοση ενός προσιτού εμβολίου COVID-19 για όλους όσους το χρειάζονται. Για το σκοπό αυτό, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα μιας παγκόσμιας προμήθειας εμβολίων COVID-19", ανέφερε.

"Ωστόσο, η αποστολή του GAVI υπερβαίνει την τρέχουσα πανδημία. Πρέπει να συνεχίσουμε να καταπολεμούμε την πολιομυελίτιδα, τον ιό του ανθρώπινου θηλώματος και πολλές άλλες ασθένειες φονιάδες. Σήμερα, η Κομισιόν δεσμεύει 300 εκατομμύρια ευρώ για τον GAVI για την περίοδο 2021-2025, στο πλαίσιο του νέου προϋπολογισμού της ΕΕ. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από όλες τις προηγούμενες συνεισφορές της ΕΕ μαζί. Και έρχεται πάνω από αυτό που συμβάλλουν τα κράτη μέλη της ΕΕ".

"Σε εξαιρετικές περιόδους, χρειαζόμαστε μια εξαιρετική κινητοποίηση. Δεν πρέπει να έχει σημασία πού γεννιέσαι και πόσο πλούσια είναι η οικογένειά σου. Ο εμβολιασμός είναι παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα", κατέληξε η Πρόεδρος.

Σχετικά Άρθρα