ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έρχονται «καυτές» μέρες - Φθάνει τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία

22 Απριλίου 2024, 12:31

images

Μέχρι και τους 37 βαθμούς κελσίου, αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία την Τετάρτη και την Πέμπτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ενώ σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα σκόνης, η ατμόσφαιρα προβλέπεται αποπνικτική.

Μιλώντας στο ΥgeiaWatch, o ανώτερος λειτουργός στο Τμήμα Μετεωρολογίας, Μιχάλης Μούσκος, ανέφερε ότι η θερμοκρασία αναμένεται να αρχίσει τη σταδιακή της άνοδο από αύριο, Τρίτη με την θερμοκρασία να φθάνει τους 32 βαθμούς.

«Την Τετάρτη και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φθάσει τους 36-37 βαθμούς. Πρόκειται για υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή με την κανονική για την εποχή θερμοκρασία να είναι γύρω στους 25 βαθμούς», αναφέρει.

«Τέτοιες αέριες μάζες έρχονται συνήθως από την Αφρική και για αυτό έχουμε και αυτή τη μάζα της σκόνης. Αναμένεται ότι και η σκόνη θα αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά από αύριο με αποκορύφωμα την Τετάρτη και την Πέμπτη», προσθέτει.

Πέφτει η θερμοκρασία από Παρασκευή

Σύμφωνα με τον κ. Μούσκο, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες δεν θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού από την Παρασκευή το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί.

«Δυο μέρες θα κρατήσει, την Παρασκευή η θερμοκρασία θα πέσει κοντά στους 31 βαθμούς. Είναι ασυνήθιστο φαινόμενο για Απρίλιο μήνα αφού αυτές τις θερμοκρασίες τις συναντάμε συνήθως τον Ιούλιο», τόνισε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τον Απρίλιο του 2008, (23 και 24 Απριλίου) σημειώθηκαν πάλι ψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 39.

«Από τότε δεν συναντήσαμε ξανά Απρίλιο τόσο ψηλές θερμοκρασίες», πρόσθεσε ο κ. Μούσκος.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα