ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επηρεάζει την υγεία κατοίκων το ενεργειακό κέντρο Βασιλικού

30 Μαΐου 2023, 10:11

images

Θέματα ασφάλειας της υγείας των κατοίκων της περιοχής Βασιλικού τίθενται λόγω της λειτουργίας του ενεργειακού κέντρου, με τον αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ Γιώργο Κάρουλλα να ζητά άμεση παρέμβαση από τους υπουργούς Εσωτερικών, Γεωργίας, Ενέργειας και Εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  ο κ. Κάρουλλας, με επιστολές του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Γεωργίας, Ενέργειας και Εργασίας, ζητά όπως εξεταστούν τα παράπονα και τα στοιχεία που ήδη διαβιβάστηκαν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, σχετικά με το ενδεχόμενο επηρεασμού της υγείας των κατοίκων από τη λειτουργία του ενεργειακού κέντρου. 

Επιπλέον, αναφέρει πως μετά από επιτόπια επίσκεψη και διαβούλευση με γεωργούς και κατοίκους της περιοχής, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν και θέματα που επηρεάζουν τους κατοίκους λόγω της λειτουργίας των εγκαταστάσεων διανομής υγραερίου.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι και γεωργοί, οι επιπτώσεις αφορούν επίσης τη ξήρανση δέντρων και ζητήματα βιωσιμότητας των προσφύγων γεωργών που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα λόγω της λειτουργίας του Ενεργειακού Κέντρου.

Ως εκ τούτου, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ζητά όπως εξεταστούν κατά προτεραιότητα αυτά τα ζητήματα από τα αρμόδια Υπουργεία. 

Ο.Σ.



Σχετικά Άρθρα