ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ενώπιον της Υπουργού Υγείας τα προβλήματα των ασθενών

22 Μαρτίου 2023, 12:34

images

Ενώπιον της υπουργού υγείας, Πόπης Κανάρη, θα θέσει τα ζητήματα που αφορούν τους ασθενείς και τον τομέα της υγείας η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), σήμερα στην πρώτη τους συνάντηση.

Ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας, δήλωσε στο YgeiaWatch ότι θα συζητήσουν με την υπουργό θέματα που υπάρχουν στην ατζέντα και αφορούν το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ), την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και τα ΤΑΕΠ.

Ο κ. Κουλούμας αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα του νομοσχεδίου του Συνηγόρου του Ασθενή που χρειάζεται επικαιροποίηση για να πάει στη Βουλή.

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχουν πολλά εκκρεμούντα νομοσχέδια, όπως το νομοσχέδιο για τις πανεπιστημιακές κλινικές, για τα ασθενοφόρα, την ανακουφιστική φροντίδα, τα φάρμακα κ.ά.

Ενώπιον της υπουργού θα θέσουν επίσης το νομοσχέδιο για το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, καθώς και το νόμο για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που πρέπει να επικαιροποιηθεί.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα υπουργός υγείας, Πόπη Κανάρη, ζήτησε αρκετά νομοσχέδια να επιστραφούν στο Υπουργείο από τη Βουλή για αναθεώρηση.

Σχετικά με αυτό, ο κ. Κουλούμας είπε ότι «αυτή είναι μία πρακτική η οποία ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν νομοσχέδια τα οποία ακόμα δεν έχουν πάει στο υπουργικό συμβούλιο και άλλα που δεν έχουν προχωρήσει για να εκσυγχρονιστούν, όπως ο νόμος των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, το Ινστιτούτο Καρκίνου».

«Άρα είναι οι τρεις αυτές διαβαθμίσεις, τα νομοσχέδια που έστειλαν πίσω, τα νομοσχέδια που δεν πήγαν υπουργικό συμβούλιο και εκείνα που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουλούμας υπογράμμισε ότι «όλα αυτά είναι πρωταρχικής σημασίας - χωρίς αυτά έχουμε ένα ελλιπή τομέα υγείας».

«Εμείς θα συζητήσουμε τα θέματα για όσο χρόνο χρειαστεί. Εάν εξαντλήσουμε τον χρόνο τότε θα τα συζητήσουμε σε μια  άλλη συνάντηση», κατέληξε.

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα