ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ενημερωτική Εκστρατεία «Μικρές Μπαταρίες: Κίνδυνοι και Προφυλάξεις»

28 September 2022, 13:15

images

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ανακοινώνει τη διενέργεια ενημερωτικής εκστρατείας με τίτλο «Μικρές Μπαταρίες: Κίνδυνοι και Προφυλάξεις», κατά  την περίοδο 28/9/2022 έως 11/10/2022.

Οι μικρές στρογγυλές μπαταρίες «μπαταρίες – κουμπιά» (button  batteries ή button cell batteries), χρησιμοποιούνται σε έναν αυξανόμενο  αριθμό μικρών ηλεκτρονικών συσκευών και προϊόντων όπως παιχνίδια, αριθμομηχανές, συσκευές τηλεχειρισμού, τηλεκοντρόλ, βοηθήματα ακοής, ζυγαριές μπάνιου ή κουζίνας, φώτα ανάγνωσης, κεριά χωρίς φλόγα καθώς και  βιβλία με ομιλίες ή τραγούδια και ευχετήριες κάρτες.

Οι εν λόγω συσκευές βρίσκονται συχνά στο σπίτι, σε μέρη προσβάσιμα στα μικρά παιδιά. Σε πολλές από αυτές τις συσκευές, ο χώρος υποδοχής/τοποθέτησης της μπαταρίας είναι εύκολο να ανοίξει και έτσι να έχουν πρόσβαση στις μπαταρίες τα παιδιά. Περιστατικά ακούσιας κατάποσης μπαταριών από μικρά παιδιά έχουν οδηγήσει παγκοσμίως σε χιλιάδες  αναφορές τραυματισμών. 

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτές, καλεί  τους καταναλωτές να μην αγνοούν τους κινδύνους και να μελετήσουν τις συμβουλές της, στο ενημερωτικό έντυπο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.consumer.gov.cy.

Σχετικά Άρθρα