ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ένα κρούσμα του ιού SARS-CoV-2 με ταξιδιωτικό ιστορικό

06 Ιουλίου 2020, 19:04

images

Ενα κρούσμα του ιού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας σε σύνολο 1,259 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «το θετικό στον ιό άτομο έφτασε από τις ΗΠΑ μέσω Γερμανίας στις 4/7, υποβλήθηκε σε εργαστηριακό έλεγχο κατά την άφιξή του στην Κύπρο και βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό από την ημέρα άφιξής του».

Προσθέτει ότι «με βάση και τα δεδομένα της Δευτέρας , ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,004 ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς παραμένει νοσηλευόμενος ένας ασθενής με COVID-19».

Συγκεκριμένα, το θετικό στον ιό άτομο εντοπίστηκε από 557 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων. Εχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το θετικός τον ιό άτομο και τις επαφές του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διεκπεραιώθηκε σειρά εργαστηριακών διαγνώσεων χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ολοκληρώθηκαν 12 εργαστηριακές διαγνώσεις, από ιδιωτική πρωτοβουλία, διεκπεραιώθηκαν 203 εργαστηριακές εξετάσεις και από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 190 εργαστηριακές εξετάσεις.

 Από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 179 εργαστηριακές εξετάσεις.

 

Τέλος, από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τον έλεγχο του προσωπικού που εργάζεται στους χώρους των Δικαστηρίων, αποτέλεσμα ανακοινώθηκε για 118 δείγματα.

Σχετικά Άρθρα