ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ειδική μέθοδος για διάγνωση οστεοπόρωσης στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης ΟΚΥπΥ

16 Απριλίου 2024, 17:14

images

Ειδική μέθοδος για διάγνωση της οστεοπόρωσης εφαρμόζεται στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Η οστεοπόρωση, απασχολεί μια τεράστια μερίδα του πληθυσμού, καθώς αποτελεί την πιο συχνή χρόνια πάθηση των αρθρώσεων, προσβάλλοντας 1 στις 3 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και 1 στους 5 άνδρες μετά τα 50 έτη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΚΥπΥ.

Προσθέτει ότι «ο πιο γρήγορος και έγκυρος τρόπος για να καθοριστεί η παρουσία ή ο κίνδυνος ανάπτυξης της οστεοπόρωσης, είναι η μέθοδος DEXA(Dual Energy X-ray Absorptiometry) η οποία προσφέρεται στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης του ΟΚΥπΥ, από εξειδικευμένο προσωπικό, υπό την επιστημονική εποπτεία του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας».

Όπως εξηγεί ο (ΟΚΥπΥ) «η συγκεκριμένη μέθοδος υπολογίζει τη μάζα και την πυκνότητα των οστών, εντός μερικών μόλις λεπτών και μεταξύ άλλων έχει ως πλεονεκτήματα τη μικρή δόση ακτινοβολίας, τα ακριβή αποτελέσματα ενώ είναι και ανώδυνη".

Αναφέρει, ακόμη, ότι «το Κέντρο Υγείας Έγκωμης είναι στελεχωμένο με έξι προσωπικούς ιατρούς και άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο λοιπό προσωπικό και λειτουργεί καθημερινά από τις 07:30 – 19:30, είναι εύκολα προσβάσιμο, διαθέτει άνετους χώρους στάθμευσης και χώρους στάθμευσης για ΑΜεΑ».

Σχετικά Άρθρα