ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έφτασαν τα 90 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στο ΗΒ

27 Μαΐου 2022, 06:45

images

Οκτώ είναι τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων που προστέθηκαν το προηγούμενο 24ωρο στον απολογισμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών της νόσου στην Αγγλία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας ΗΒ (UKHSA).

Συνολικά πλέον στην Αγγλία υπάρχουν 85 εντοπισμένα κρούσματα. Οι πρώτοι επιβεβαιωμένοι φορείς ανακοινώθηκαν, εξάλλου, στην Ουαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία. Μαζί με τους τρεις στη Σκωτία, πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο αριθμεί 90 επιβεβαιωμένους ασθενείς της ευλογιάς των πιθήκων.

Όπως σημειώνει η UKHSA στη νεότερη ανακοίνωση, το ρίσκο για τον πληθυσμό παραμένει χαμηλό, αλλά ο κόσμος καλείται να είναι σε εγρήγορση για εξανθήματα και δερματικές πληγές σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

«Αν και η συμβουλή αυτή ισχύει για όλους, η πλειοψηφία των περιπτώσεων που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα εντοπίζονται μεταξύ ανδρών που είναι ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και ανδρών που έχουν σεξ με άνδρες, επομένως ζητάμε από αυτούς τους ανθρώπους ιδιαίτερα να έχουν επίγνωση των συμπτωμάτων, ιδίως αν πρόσφατα είχαν καινούριο σεξουαλικό σύντροφο», τονίζει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα