ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διευκρινίσεις ΟΚΥπΥ για περιστατικό γυναίκας στο ΤΑΕΠ ΓΝ Λεμεσού

05 Φεβρουαρίου 2023, 12:04

images

Σχετικά με δημοσίευμα σε ΜΜΕ ότι στο ΤΑΕΠ του Γ.Ν. Λεμεσού, γυναίκα σφάδαζε από τους πόνους και την άφησαν προκλητικά να περιμένει, ο ΟΚΥπΥ μετά από άμεση διερεύνηση του περιστατικού διευκρινιζει τα ακόλουθα:                

«Η ασθενής προσήλθε στο ΤΑΕΠ του Γ.Ν. Λεμεσού με κοιλιακό άλγος και όχι με συμπτώματα αλλεργικού σοκ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα και έκανε εγγραφή στις 12:18. Έτυχε διαλογής και κρίθηκε ως περιστατικό κατηγορίας 3, δηλαδή περιστατικό που δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του».

Ακολούθως, «στις 13:05, μόλις ελευθερώθηκε εξεταστική κλίνη, έτυχε ιατρικής εξέτασης, με διάγνωση γαστρίτιδα, μετά τη λήψη φαρμακευτικού σκευάσματος. Κατά την παραμονή της στο ΤΑΕΠ, έτυχε αιματολογικων εξετάσεων, χωρίς ένδειξη παθολογικών ευρημάτων, πήρε την πρέπουσα φαρμακευτική αγωγή για απαλυνση του πόνου και στις 14:40 έλαβε εξιτήριο».

Ο ΟΚΥπΥ σημειώνει ότι τέτοια περιστατικά που δημοσιεύονται, χωρίς την πρέπουσα έρευνα και χωρίς τη επίσημη θέση του Οργανισμού, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου και να διασύρουν τους Ιατρούς και Νοσηλευτές, που δίδουν καθημερινά αποθέματα ψυχής και αποδεδειγμένα σώζουν ζωές.

Ο Οργανισμός επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του.

Σχετικά Άρθρα