ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διαβεβαιώσεις ΕΚΥΣΥ προς συνταξιούχους

30 September 2022, 17:40

images

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίλυση προβλημάτων των συνταξιούχων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων, ζητά από την Πολιτεία, λήψη μέτρων και παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών για αντιμετώπιση της ακρίβειας, κατάργηση του πέναλτι 12% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους και αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα από το κόστος στα φάρμακα.

Η ΕΚΥΣΥ επισημαίνει επίσης, την ανάγκη αυστηρότερου και πιο συχνού ελέγχου των στεγών ηλικιωμένων για να τηρείται η σχετική νομοθεσία, η οποία, τονίζει, χρειάζεται βελτιώσεις.

Στο μεταξύ με την ευκαιρία της  Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, η ΕΚΥΣΥ έχει προγραμματίσει έκτακτα Επαρχιακά Συνέδρια καθώς και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στη προσπάθεια της «να πιέσει ξανά τη κυβέρνηση για να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και παραμένουν άλυτα εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Συγκεκριμένα, τα Συνέδρια θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις ως εξής: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας στο Οίκημα της ΠΕΟ, Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, ΕΚΥΣΥ Πάφου στο Οίκημα της ΠΕΟ, Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, ΕΚΥΣΥ Λάρνακας στο Οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Κιτίου, Τρίτη , 11 Οκτωβρίου, ΕΚΥΣΥ Λεμεσού, στο Οίκημα της ΠΕΟ.

Σημειώνεται, ότι όλα τα Συνέδρια θα αρχίσουν τις εργασίες τους στις 9.15 το πρωί και μετά την λήξη τους θα πραγματοποιηθούν συμβολικές  εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σχετικά Άρθρα