ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δηλώσεις του προέδρου του ΠΙΣ για επεισόδια σε ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

11 Δεκεμβρίου 2019, 12:30

images

Τοποθετούμενος για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα όπου ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διοργάνωνε ημερίδα για την σύμπραξη δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα την οποία κυριολεκτικά διέλυσαν γιατροί της αντιπολίτευσης οι οποίοι εισέβαλαν και την σταμάτησαν, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πέτρος Αγαθαγγέλου μας είπε:

"Είναι λυπηρό να συμβαίνουν  τέτοια γεγονότα. Σκοπός όλης της ιατρικής κοινότητας είτε προέρχεται από τον κρατικό είτε τον ιδιωτικό τομέα, είναι να εξυπηρετήσουμε τον ασθενή και να του προσφέρουμε αναβαθμισμένες και εξυγχρονισμένες υπηρεσίες υγείας. Η όποια μεταρρύθμιση που έχει να κάνει με ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό που είναι η υγεία, θα πρέπει να στηρίζεται και η όποια αντίθετη άποψη να εκφράζεται σε επίπεδο κόσμιου διαλόγου.

Όσον αφορά την ημερίδα θέλω να συγχαρώ τον συνάδελφο και φίλο πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, καθώς και τα μέλη του ΔΣ για την επιλογή αυτού του εξειδικευμένου θεματολογίου και την τιμητική πρόσκληση. Μία ημερίδα που ανοίγει τους  ορίζοντες στην μεταρρύθμιση του τομέα υγείας αλλά και τις σύγχρονες αντιλήψεις της  Ιατρικής επιστήμης.

Ως Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που στοχεύουν την αξιοποίηση όλων των υποδομών υπηρεσιών υγείας για το καλό των ασθενών. Ένα forum υγείας το οποίο σχετίζεται με όλες τις πτυχές της όποιας μεταρρύθμισης. Η μεταρρύθμιση πρέπει να μεταφράζεται ως εξέλιξη, βελτίωση και όχι επανάσταση".

Για την ιστορία, οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισβάλουν στην αίθουσα όπου είχε ξεκινήσει ήδη ο δημοκρατικός διάλογος για το ΕΣΥ και το μέλλον του, διακόπτοντας ομιλίες, αναρτώντας πανό και απαιτώντας από όλους τους συνέδρους να αποχωρήσουν.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με την Ημερίδα αυτή, παρουσία Ελλήνων και ξένων ομιλητών εγνωσμένου κύρους, επιδίωξε να ανοίξει για πρώτη φορά τον διάλογο εκ μέρους των γιατρών, επιχειρώντας να προηγηθεί των εξελίξεων ώστε να θέσει τον ιατρικό κόσμο στην πρώτη γραμμή των αποφάσεων.  

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε αμέσως μετά τη βίαιη διακοπή της ημερίδας, ότι "η διαδικασία του διαλόγου διεκόπη βιαίως από ανθρώπους που είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν ώστε να διατυπώσουν την άποψη τους".

Μ. Τσ.

Σχετικά Άρθρα