ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Aυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα

27 Φεβρουαρίου 2020, 07:02

images

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη υπέκυψαν 29 ακόμη ασθενείς οι οποίοι είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος σε ημερήσια βάση εδώ και περίπου έναν μήνα.

Ωστόσο, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα αυξήθηκαν ελαφρά στην ηπειρωτική Κίνα, σε 433, από 406 την Τρίτη.

Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν ανήλθε έτσι σε 2.744 στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Το σύνολο των κρουσμάτων είναι πλέον 78.497, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας της Κίνας.

Οι 29 θάνατοι που καταγράφηκαν είναι οι λιγότεροι από την 28η Ιανουαρίου, ενώ την Τρίτη είχαν καταγραφεί 52. Από τους νέους θανάτους και τα νέα κρούσματα, οι 26 και τα 409 αντίστοιχα καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της κρίσης. Οι άλλοι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στο Πεκίνο, στις επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Χενάν.

Εξάλλου, ο αριθμός των ασθενών που αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν ήταν υψηλότερος από αυτόν των νέων κρουσμάτων για ένατη συνεχόμενη ημέρα, τόνισε η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Οι άνθρωποι που βγήκαν από τα νοσοκομεία ήταν 2.750 ως τα μεσάνυχτα. Συνολικά, 32.495 ασθενείς έχουν ανανήψει.

334 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν ακόμη 334 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το περασμένο εικοσιτετράωρο, εξέλιξη η οποία αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στην ασιατική χώρα σε 1.595, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα στη χώρα αφότου επαληθεύτηκε το πρώτο κρούσμα στη Νότια Κορέα, την 20ή Ιανουαρίου.

Από τα νέα κρούσματα, τα 307 εντοπίστηκαν στην πόλη Ντέγκου (νοτιοανατολικά), όπου έχει την έδρα της μια χριστιανική αίρεση η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης του COVID-19, σύμφωνα με τα KCDC. Δεν καταγράφηκε πάντως κανείς νέος θάνατος, σύμφωνα με τα Κέντρα.

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας παρέμεινε έτσι στους 12. Στο μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας αποφάσισαν να αναβάλλουν όλα τα κοινά γυμνάσια "μέχρι νεοτέρας διαταγής", ανακοινώθηκε από τα επιτελεία των δύο χωρών.


Πέραν των 400 τα κρούσματα στην Ιταλία


Σε 400 έχουν φτάσει τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία. Ανάμεσα σε αυτά είναι και οκτώ ανήλικα στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, τα οποία, όμως, δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Συνολικά, από την αρχή της εξάπλωσης του Covid-19 στη χώρα, ιάθηκαν από τον ιό τρεις ασθενείς. Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι στο εξής, τα τεστ για την διάγνωση του ιού θα γίνονται μόνον στους ασθενείς που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε είχε ήδη τονίσει ότι η Ιταλία, με το πρωτόκολλό της, έως τώρα υπέβαλε σε εξετάσεις πολλά περισσότερα άτομα από τις υπόλοιπες, μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Μια γυναίκα θετική στον ιό γέννησε σήμερα στην πόλη Πιατσέντσα της βόρειας Ιταλίας και όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, το νεογνό χαίρει άκρας υγείας και είναι αρνητικό στον κορωνοϊό.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, ιταλικό κρουαζιερόπλοιο δεν μπόρεσε να ελλιμενιστεί στην Καραϊβική, μετά από απαγόρευση των τοπικών λιμενικών αρχών. Αιτία, η κατάσταση της υγείας ενός μέλους του πληρώματος, το οποίο παρουσίασε πυρετό.

Σε μια προσπάθεια επιστροφής στην καθημερινότητα, από σήμερα τα καφέ μπαρ στο Μιλάνο μπορούν να μένουν ανοιχτά και μετά τις 18:00 το απόγευμα υπό τον όρο ο καφές και ό,τι άλλο να σερβίρονται στα τραπέζια και όχι σε όρθιους πελάτες, ώστε να μην συνωστίζονται.

To πρώτο κρούσμα στη Νορβηγία 

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Νορβηγίας έκανε γνωστό απόψε ότι ένας άνθρωπος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και έχει τεθεί σε κατ` οίκον περιορισμό.

Το κρούσμα αυτό είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο στη Νορβηγία.

Ο ασθενής επέστρεψε από την Κίνα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όμως δεν φαινόταν άρρωστος και δεν είναι πιθανό να έχει μολύνει άλλους, πρόσθεσε η Υπηρεσία.


Σχετικά Άρθρα