ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αποδέσμευση κονδυλίων €1,1 εκατ. ζητά ο ΟΚΥπΥ

24 Απριλίου 2024, 16:00

images

Tην αποδέσμευση κονδυλίων συνολικού ύψους €1,1 εκατ. αναφορικά με την αγορά υπηρεσιών για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), θα εξετάσει αύριο η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με το αίτημα του Οργανισμού που εστάλη στη Βουλή, το συνολικό ποσό που ζητείται για έγκριση είναι €1.148.846.

Συγκεκριμένα, ποσό €104 χιλ. αφορά την αγορά υπηρεσιών παρακολούθησης και επίβλεψης της εκτέλεσης έργων του Οργανισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Ποσό €87 χιλ. αφορά την αγορά υπηρεσιών ακτινολόγου για κάλυψη αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Την ίδια ώρα, ο ΟΚΥπΥ ζητά την αποδέσμευση €84 χιλ., ποσό που αφορά την αγορά υπηρεσιών για τις ανάγκες παραμετροποίησης, ελέγχου και εφαρμογής του Πληροφοριακού Συστήματος Υγείας (ΟΠΣΥ) ενώ ποσό €75 χιλ. σχετίζεται με την αγορά υπηρεσιών ιατρικού λειτουργού για κάλυψη των αναγκών στο κέντρο φιλοξενίας «Λίμνες» στην Μενόγεια.

Επιπλέον, €144 χιλ. αφορούν την παροχή υπηρεσιών ιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) και €65 χιλ. για αγορά υπηρεσιών ακτινοθεραπευτή – ογκολόγου. Άλλες €81 χιλ. αφορούν την παροχή υπηρεσιών ιατρών στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας covid.

Παράλληλα, ο Οργανισμός ζητά την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €60 χιλ. αναφορικά με την αγορά υπηρεσιών κωδικοποιητών για τις ανάγκες της μονάδας ελέγχου.

Ποσό €45, 5 χιλ. αφορά την παροχή υπηρεσιών ορθοπεδικού και €23.790 την παροχή υπηρεσιών ουρολόγου στην ουρολογική κλινική ΟΚΥπΥ και τα εξωτερικά ιατρεία.

Όπως σημειώνεται στο αίτημα του ΟΚΥπΥ, το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για αγορά υπηρεσιών από παιδοκαρδιολόγους, με το ποσό που ζητά για αποδέσμευση να είναι €25 χιλ. Επίσης άλλες €25 χιλ. αφορούν την αγορά υπηρεσιών από παιδοαλλεγιολόγο.

Ποσό €15.600 αφορά τον διαγωνισμό για αγορά υπηρεσιών βοηθού λογιστικού λειτουργού για τις ανάγκες του λογιστηρίου του Μακάριου Νοσοκομείου και τα υπόλοιπα μικρότερα ποσά την κάλυψη αναγκών διαφόρων ιατρικών και τεχνικών υπηρεσιών.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα