ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανησυχία από τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

08 Ιουλίου 2020, 11:46

images

Ανησυχία προκαλεί στις ελληνικές υγειονομικές Αρχές η συνεχιζόμενη καταγραφή εισαγόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών.

Μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας αποτελούν οι Σέρβοι τουρίστες καθώς στην πλειοψηφία τους τα κρούσματα εντοπίζονται σε γκρουπ που έφτασαν από την Σερβία.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι δύο άτομα, σερβικής υπηκοότητας, που μπήκαν στην Ελλάδα το περασμένο Σάββατο με γκρουπ είκοσι ατόμων, εντοπίστηκα θετικά στον ιό. Οι δύο Σέρβοι παραθέριζαν στην Αιδηψό Ευβοίας όπου έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών τους. Παράλληλα, οι συνταξιδιώτες τους έχουν όλοι τεθεί σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ανακοινώθηκαν από 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Από αυτά τα 14 καταγράφηκαν στις πύλες εισόδου, τα τρία είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν για έλεγχο σε εργαστήριο. Από τα κρούσματα στην επικράτεια, τα τρία προέρχονται από την Ξάνθη, τα τέσσερα από την Αττική, ενώ από ένα κρούσμα καταγράφηκε σε Λάρισα, Καστοριά και Καρδίτσα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3589, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. 868 (24.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1941 (54.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Έχουν συνολικά καταγραφεί 193 θάνατοι στη χώρα.

Σχετικά Άρθρα