ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναστολή λειτουργίας ΚΕΠ Λεμεσού λόγω περιστατικού κορωνοϊού

06 Αυγούστου 2020, 15:13

images

Την αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) στη Λεμεσό, μέχρι και τις 14 Αυγούστου, λόγω περιστατικού με εργαζόμενο που προσβλήθηκε από κορωνοϊό, ανακοινώνει το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ) του Υπουργείου Οικονομικών.

Κλειστά μέχρι το μεσημέρι έμειναν και τα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, αφού έγινε προληπτικά απολύμανση, με εργαζόμενους που είχε επισκεφθεί τα γραφεία τους ο συγκεκριμένος υπάλληλος του ΚΕΠ, να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει πως «η λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη Λεμεσού (οδός Σπύρου Αραούζου 21) αναστέλλεται μέχρι και τις 14 Αυγούστου 2020».

« Η αναστολή της λειτουργίας του ΚΕΠ κρίνεται αναγκαία λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο και της ανάγκης λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, για σκοπούς προστασίας της δημόσιας υγείας», προστίθεται.

Για εξυπηρέτηση, για επείγουσες περιπτώσεις, το κοινό παρακαλείται όπως απευθύνεται στα Επαρχιακά Γραφεία των αρμόδιων Τμημάτων/ Υπηρεσιών της Επαρχίας Λεμεσού ή στο ΚΕΠ Κολοσσίου (τηλ. 25824300 για την εκ των προτέρων διευθέτηση ραντεβού) ή στο Κέντρο Πολιτών (ΚΕΠΟ) του Επαρχιακού Ταχυδρομικού Γραφείου Λεμεσού (τηλ. 80002000 για την εκ των προτέρων διευθέτηση ραντεβού).

Η ανακοίνωση προσθέτει πως, όσον αφορά στα έγγραφα που ήταν έτοιμα προς παράδοση από το ΚΕΠ Λεμεσού (ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες οδήγησης κτλ) το κοινό μπορεί να τα παραλάβει από τις 10/8/2020 από το ΚΕΠ Κολοσσίου ή από τις 17/8/2020 από το ΚΕΠ Λεμεσού.

Τέλος, το ΤΔΔΠ ζητά την κατανόηση και συνεργασία του κοινού και εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία.

Εξάλλου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η αναπληρώτρια Έπαρχος Λεμεσού, Ηλέκτρα Παναγιώτου, λόγω της παρουσίας του συγκεκριμένου υπαλλήλου του ΚΕΠ στην Επαρχιακή Διοίκηση, έγινε προληπτικά το πρωί απολύμανση, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της μέχρι το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, οι υπάλληλοι που στελεχώνουν τον κλάδο του αρχείου πληθυσμού έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό και αντικαταστάθηκαν με άλλο προσωπικό, ενώ η αναστολή λειτουργίας του ΚΕΠ Λεμεσού, έχει δημιουργήσει έναν πρόσθετο φόρτο εργασίας.

Για αποφυγή ταλαιπωρίας, η Αναπληρώτρια Έπαρχος κάλεσε το κοινό να επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Επαρχιακή Διοίκηση μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, όπως έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, πιστοποιητικών γεννήσεως και πιστοποιητικών θανάτου.

Ζητούμε, πρόσθεσε, την κατανόηση του κοινού για τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν και που ελπίζουμε σύντομα να ξεπεραστούν.

Σχετικά Άρθρα