ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αλλαγές στις τιμές φαρμάκων από την 1η Φεβρουαρίου

30 Ιανουαρίου 2023, 12:57

images

Αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων που κατέχουν άδεια κυκλοφορίας στην Κύπρο και την τιμή Συνεισφοράς ΙΙ των φαρμάκων που καλύπτει το ΓεΣΥ ενόψει της ετήσιας επικαιροποίησης των τιμών, ανακοινώνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Ειδικότερα, ο ΟΑΥ ενημερώνει τους δικαιούχους ότι:

  • Η ημερομηνία ισχύος της επικαιροποίησης των τιμών των φαρμάκων είναι η 1η Φεβρουαρίου 2023.
  • Στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ, στην Ενότητα «Παροχείς/ Φάρμακα–Φαρμακεία- Αναλώσιμα/ Κατάλογοι Φαρμάκων-Πρωτόκολλα-Αιτήσεις-Έντυπα/  Εξωνοσοκομειακά Φάρμακα https://www.gesy.org.cy/sites/Sites?d=Desktop&locale=el_GR&lookuphost=/el-gr/&lookuppage=hiopharmacatalogues2020, έχει αναρτηθεί ο  Κατάλογος Φαρμακευτικών Προϊόντων (ΚΦΠ) με τις αναθεωρημένες Συνεισφορές ΙΙ και τη μεταβολή (αύξηση/μείωση) στη Συνεισφορά ΙΙ των φαρμάκων σε σχέση με τον προηγούμενο ΚΦΠ ημερομηνίας 10/01/2023.
  • Με βάση τις αλλαγές στις τιμές διαφοροποιείται η Συνεισφορά ΙΙ σε 283 προϊόντα. Για 105 προϊόντα η Συνεισφορά ΙΙ μειώνεται, ενώ για 178 προϊόντα αυξάνεται.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός προτρέπει τους δικαιούχους να συμβουλεύονται τους ιατρούς και φαρμακοποιούς τους σε σχέση με το φθηνότερο διαθέσιμο φάρμακο και πως μπορούν να εξασφαλίσουν φάρμακα με μηδενική Συνεισφορά ΙΙ.

Σχετικά Άρθρα