ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεργασία Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και Ronald McDonald House Charities® Κύπρου

17 September 2021, 11:15

images

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και το ίδρυμα Ronald McDonald House Charities® Κύπρου ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας που θα αποσκοπεί στην ενίσχυση των προσπαθειών του Ιδρύματος και της Συνομοσπονδίας για τη στήριξη, την υγεία και την ευημερία παιδιών που ταλαιπωρούνται από σοβαρές παθήσεις και χρήζουν ιατρικής φροντίδας στην Κύπρο ή και στο εξωτερικό.

Η κυρία Άντρη Πέντα, Γενική Διευθύντρια του Ronald McDonald House Charities® Κύπρου και ο κύριος Χαράλαμπος Διονυσίου, πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας, είχαν στις 15 Σεπτεμβρίου συνάντηση όπου συζήτησαν τρόπους συνεργασίας του Ιδρύματος και της Συνομοσπονδίας.

Το Ίδρυμα Ronald McDonald House Charities® λειτουργεί ξενώνες σε 65 χώρες. Επίσης, το Ίδρυμα πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει ξενώνα στη Λευκωσία για φιλοξενία γονέων, των οποίων τα παιδιά τυγχάνουν θεραπείας στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Με την επίτευξη της συμφωνίας, τα παιδιά, οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης και οι οικογένειές τους, θα μπορούν μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει το ίδρυμα να φιλοξενηθούν, αν παραστεί ανάγκη, στον ξενώνα του Ιδρύματος στη Λευκωσία ή στην περίπτωση που θα πρέπει να μετάβουν σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού, να φιλοξενηθούν σε ένα από τα Ronald McDonald Houses που λειτουργούν στο εξωτερικό.

Στα πλαίσια της συνεργασίας θα πραγματοποιηθούν, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, δράσεις και εκδηλώσεις οι οποίες θα αποσκοπούν στην ενημέρωση αλλά και στην στήριξη του έργου του Ιδρύματος και του Ταμείου Ευημερίας της Συνομοσπονδίας.


Σχετικά Άρθρα