ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Science talks-Αναγεννητική ιατρική

17 Ιουνίου 2021, 14:44

images

Ακούστε το νέο επεισόδιο της σειράς podcast του Πανεπιστημίου Κύπρου #ScienceTalks με θέμα την Αναγεννητική Ιατρική, η οποία στοχεύει στη θεραπεία της καταστροφής των ιστών λόγω παθήσεων και γήρατος.

Η ιατρική, η βιολογία, η μηχανική και η μηχανολογία συμπορεύονται στον κλάδο της Αναγεννητικής Ιατρικής. Σε αυτό το #ScienceTalks ο Λέκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Δημήτριος Τζεράνης, συζητά για την ανάπτυξη και τη χρήση των προηγμένων βιοϋλικών, τα εμφυτεύματα και το μέλλον της Αναγεννητικής Ιατρικής.

Ο κ. Τζεράνης έλαβε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών και τον μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ). Ο ερευνητικός του στόχος είναι να συνδυάσει εργαλεία δυναμικών συστημάτων, βιοϋλικών, οπτικών και βιολογίας για την ανάπτυξη προηγμένων βιοϋλικών με πιθανές κλινικές εφαρμογές στην αναγεννητική ιατρική και την ενέργεια. Ειδικότερα, ασχολείται με την ανάπτυξη εμφυτευμάτων για τραυματισμούς στο ΚΝΣ (νωτιαίο μυελό, οπτικό νεύρο), τις νευροεπιφάνειες και τα μοντέλα τρισδιάστατου νευρικού ιστού.

Για να ακούσετε το 24ο επεισόδιο της σειράς #ScienceTalks επισκεφτείτε τη σελίδα https://anchor.fm/ucy-science-talks

Σχετικά Άρθρα