ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διεθνές Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας πρώτη φορά στη Κύπρο

05 Ιουλίου 2021, 11:02

images

Η χώρα μας έχει την τιμή να φιλοξενεί για πρώτη φορά το 42ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας (ISPA 2021), το οποίο διοργανώνεται από τις 13-16 Ιουλίου 2021 από τον Διεθνή Οργανισμό Σχολικής Ψυχολογίας (International School Psychology Association ISPA), με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου.

Το επιστημονικό συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδική τεχνολογία και τη συμμετοχή συνέδρων από 35+ χώρες με δια ζώσης ή διαδικτυακή παρουσία. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στα Αγγλικά και θα μεταδίδοντα ζωντανά από το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε όσους συνέδρους θα συμμετάσχουν διαδικτυακά.   

Το συνέδριο υπηρετεί την αποστολή του ISPA, που είναι η προώθηση της επικοινωνίας μεταξύ επιστημόνων και επαγγελματιών οι οποίοι έχουν δεσμευτεί για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των παιδιών και την προώθηση των δικαιωμάτων τους σε όλον τον κόσμο. Ως εκ τούτου, το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κ. Δέσπως Μιχαηλίδου – Λιβανίου, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό στην εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου στις 14 Ιουλίου 2021. Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης καθώς επίσης και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου, Δρ. Ελένη Καραγιάννη.

Τι πραγματεύεται

Η θεματική του συνεδρίου είναι «Συνεργασία με το σχολείο και την οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωση των παιδιών» και αποτελεί σημαντική γέφυρα συνεργασίας μεταξύ επιστημόνων και επαγγελματιών από την τοπική και διεθνή κοινότητα. Είναι αξιοσημείωτο ότι από την Κύπρο θα συμμετάσχουν ομιλητές από έξι διαφορετικά πανεπιστήμια και από διάφορες παιδοκεντρικές υπηρεσίες του εκπαιδευτικού και κοινωνικού ιστού. 

Διακεκριμένοι επιστήμονες θα δώσουν ομιλίες ενώ μεγάλα ονόματα από τον παγκόσμιο χώρο της σχολικής/εκπαιδευτικής ψυχολογίας και άλλοι ομιλητές θα παρουσιάσουν άνω των 250 επιστημονικών εργασιών σε μορφή εργαστηρίου, συμποσίου, αφίσας, προφορικής παρουσίασης, και συζήτησης στρογγυλής τραπέζης. Το συνέδριο θα παρέχει σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής συνομιλίας και δικτύωσης μεταξύ συνέδρων από διάφορες χώρες.

Σε ποιους απευθύνεται

Το συνέδριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λειτουργούς κοινωνικής ευημερίας, λειτουργούς στη διαμόρφωση πολιτικής οι οποίοι ασχολούνται με παιδιά και νέους καθώς επίσης και φοιτητές, εκπαιδευτές ψυχολόγων, ερευνητές, ακαδημαϊκούς και άλλους.

Συμμετοχή

Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου θέλοντας να διευκολύνει τη συμμετοχή κατοίκων Κύπρου έχει ανακοινώσει νέες κατηγορίες εγγραφών, ειδικά για σύνεδρους που επιθυμούν να συμμετάσχουν χωρίς επιστημονική παρουσίαση. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από τον ISPA μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου για τις απαιτήσεις Συνεχόμενης Επαγγελματικής Ανάπτυξης. Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 9 Ιουλίου 2021. (Περιορισμένος αριθμός θέσεων για δια ζώσης παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου εν όψη περιοριστικών μέτρων ασφάλειας και υγείας.)

Οργανωτική Επιτροπή

Την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου απαρτίζουν οι Δρ Ανθή Λούτσιου (Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γενική Πρόεδρος), Δρ Μιχάλης Μιχαηλίδη (Πανεπιστήμιο Κύπρου, Συντονιστής Επιστημονικών Θεμάτων), και  κ. Άντρη Αναστασίου (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Συντονίστρια Προγράμματος). Την οργάνωση και τη γραμματεία του συνεδρίου έχει αναλάβει η εταιρεία Easy Conferences.

Πληροφορίες: κ. Εβίτα Κατσιμίχα στο ekatsimicha@gmail.com, Υπεύθυνη τύπου και πληροφοριών συνεδρίου. Ιστοσελίδα:   http://ispa2021.org/

Σχετικά Άρθρα