ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ablebook: Μια νέα εφαρμογή για άτομα με κινητικά προβλήματα

21 September 2021, 14:07

images

Ένα καινοτόμο app για άτομα με αναπηρία εγκαινίασε πρόσφατα η Ablebook, μια από τις startups εταιρείες που ανέδειξε το IDEA της Τράπεζας Κύπρου, έχοντας στόχο να παρέχει στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού ίδιες ευκαιρίες με όλους τους συνανθρώπους μας.

Τα εγκαίνια μιας νέας και καινοτόμου εφαρμογής που δημιουργήθηκε από την Ablebook, μιας ομάδας που ανέδειξε το ΙDEA και φιλοδοξεί να είναι από τις πρώτες κοινωνικές επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, στην παρουσία  της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, του Δήμαρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας Νατάσας Πηλείδου, εκπροσώπων του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) και της Διευθύντριας του IDEA Αγγέλας Παναγιώτου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, δήλωσε πως συστήνοντας στο κοινό μια από τις πρώτες κοινωνικές επιχειρήσεις στην Κύπρο και μια πολύ σημαντική καινοτομία, η ομάδα της Ablebook παραδίδει μαθήματα θέλησης και δημιουργίας. «Η Ablebook φιλοδοξεί να καταστεί κινητήριος δύναμη προκειμένου να καλυφθούν διαπιστούμενα κενά και να πραγματοποιηθούν οι υλικοτεχνικές εκείνες υποδομές, οι οποίες θα βοηθήσουν την Κύπρο να καταστεί πιο προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία».

Σε σύντομο χαιρετισμό, η Υπουργός ΥΕΕΒ Νατάσα Πηλείδου, είπε χαρακτηριστικά: «Όποιος λέει ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει καινοτομία, λανθάνεται. Η Ablebook απέδειξε ότι υπάρχει και αυτό που οφείλουμε ως Πολιτεία είναι να στηρίξουμε τέτοια άτομα και ομάδες».

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Λευκωσίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ των Δήμων και της Ablebook για την χαρτογράφηση όλων των χωρών στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Σε χαιρετισμό της, η Διευθύντρια του Κέντρου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας IDEA Αγγέλα Παναγιώτου, εξέφρασε τον θαυμασμό της απέναντι στον ιδρυτή της Ablebook, το ψυχικό του σθένος, την εξυπνάδα και την αγωνιστικότητά του. «Ο Αντρέας είναι μία εκκωφαντική απόδειξη ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν. Φτάνει να τους ανοίξουμε την πόρτα. Δεν αντιλέγω, ως οικονομικοί φορείς επιδιώκουμε την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Παραμένουμε όμως άνθρωποι», δήλωσε, και απευθυνόμενη στον Ανδρέα είπε: «Εμείς πήραμε από σένα, όχι εσύ από μας!».

Η AbleBook είναι εγγεγραμμένη ως ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός και είναι μία από τις startups καινοτόμες εταιρείες που ανέδειξε το IDEA. Φιλοδοξεί μάλιστα να είναι μία από τις πρώτες κοινωνικές επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν στην Κύπρο.

Από την ίδρυση της, η Ablebook, μέσα από την ομάδα και τους υποστηρικτές της, έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία μίας διαδικτυακής πλατφόρμας με εφαρμογές, οι οποίες θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία και κατ’ επέκταση των ευάλωτων ομάδων, επιτρέποντας τους να συμμετέχουν στην κοινωνία, να απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες και να έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά με όλους τους συνανθρώπους μας.

Παράλληλα, μέσω αυτής της πλατφόρμας επιχειρείται η συνεχής ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται καθώς και η προώθηση καινοτόμων λύσεων για τη μείωση και επίλυση των προβλημάτων αυτών όπως και των δυσχερειών που συναντούν στην προσπάθεια τους να ενταχθούν ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία μας.

Το IDEA, το μεγαλύτερο μη-κερδοσκοπικό, ολοκληρωμένης επιχειρηματικής στήριξης Κέντρο Καινοτομίας στην Κύπρο, από την ίδρυσή του, το 2015 μέχρι σήμερα, έχει συμβάλει δυναμικά στην εμπέδωση της κουλτούρας για ανάπτυξη της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη χώρα. Έργο εταιρικής ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, στήριξε μέχρι στιγμής τη δημιουργία πέραν των 70 startups επιχειρήσεων και οδήγησε στο άνοιγμα πέραν των 80 νέων θέσεων εργασίας.

Σχετικά Άρθρα