ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

10 Χρόνια «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας

22 September 2021, 12:50

images

10 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του «Ευαγόρειου» Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας που λειτουργεί ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου στη Λεμεσό. Το «Ευαγόρειο» αποτελεί εξειδικευμένο Κέντρο όπου προσφέρεται ημερήσια φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο που χρειάζονται Ανακουφιστική Φροντίδα. Οι ασθενείς λαμβάνουν φροντίδα από διεπιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από ιατρό, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Ψυχολογική και κοινωνική στήριξη επίσης παρέχεται στην οικογένεια του ασθενή που διανύει μαζί του αυτό το δύσκολο ταξίδι.

Στο Κέντρο λειτουργούν 6 κλίνες για ημερήσια νοσηλεία καθώς και χώρος φυσιοθεραπείας, αίθουσα για ψυχολογική στήριξη και άλλοι υποστηρικτικοί χώροι. Το οίκημα επίσης στεγάζει την Υπηρεσία Κατ΄ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας που εξυπηρετεί ασθενείς σε όλη την επαρχία της Λεμεσού. Το «Ευαγόρειο» αποτελούσε για δεκαετίες στόχο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Ευαγόρα Λανίτη.

Με ευκαιρία τα 10 χρόνια λειτουργίας του «Ευαγορείου», πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, φιλανθρωπική εκδήλωση για να τιμηθούν τα άτομα, οι εταιρείες και οι οργανισμοί  που με ευαισθησία και ανιδιοτέλεια προσέφεραν ουσιαστική και πρακτική στήριξη για τον Σύνδεσμο στην επαρχία της Λεμεσού. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος και ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Μαζί τους η Μαρία Θεοδότου και ο Στέλιος Κωνσταντάς. Χρυσοί χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι: Olympia Ocean Carriers, Μ. Kannava Law, και ο Οργανισμός Salamis. Χορηγοί είναι οι: Πετρολίνα, EKA Group, Blue Phoenix Contracting Co Ltd, Deloitte και χορηγός φιλοξενίας το Mediterranean Beach Hotel. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με βάση το υγειονομικό διάταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19. Απαραίτητη είναι η προσκόμιση Safepass.

Εκτός από το «Ευαγόρειο», ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου λειτουργεί το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία το οποίο είναι το μοναδικό Κέντρο στον τόπο μας όπου προσφέρονται σφαιρικές υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας, ενδονοσοκομειακά.  Επίσης, σε παγκύπρια βάση προσφέρει υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά, ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στήριξη, φυσιοθεραπεία και χειρισμό λεμφοιδήματος, αρωματοθεραπεία, καθημερινή μεταφορά ασθενών από όλες τις πόλεις στα Ογκολογικά Κέντρα της Λευκωσίας και της Λεμεσού.  Όλες οι υπηρεσίες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου προσφέρονται δωρεάν ανεξάρτητα από την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση του ασθενή, την καταγωγή ή το θρήσκευμά του.

Σχετικά Άρθρα